Декоративни мазилки

http://www.valpaint.it/en/home/alias/171/

Фирмата ни е специализирана с дизайна и изработката на ефектни декоративни мазилки за стени и тавани.Работим с реномирани фирми,производители на мазилки и бои като Valpaint, Novacolor, Benjamin Moore, Maxi color, Ада Колор.Комбинирайки различни техники за нанасяне,ние правим вашите къщи,домове,офиси и заведения неповторими.

Мазилките могат да бъдат различни видове,придаващи индивидуалност на помещенията.В зависимост от техниката на нанасяне се постигат различни ефекти.При нас има специалисти,с помощта на които Вие може да осъществите вашите проекти.

Декоративните мазилки са класическа декорация. Те са модерни, елегантни и придават стил и изисканост в интериора на всяко жилище или сграда, офис или хотел. Могат да се използват само като акцент или да се комбинират различни цветове и стилове – от винтидж до модерни нюанси.

В зависимост от материалите, които се използват и техниката на полагане, мазилките са

  • венецианска
  • травертино
  • клондайк
  • пясъчни мазилки
  • силиконови мазилки
  • варо–циментови машинни мазилки за вътрешно и външно приложение
  • декоративна мазилка със сатенен ефект
  • перлена декоративна мазилка
  • нанопор мазилки и т.н.

Това са само малка част от мазилките, които се различават със своята уникалност и стил. Можем да превърнем вашите стени в картини- различни, модерни и иновативни.

Декоративните мазилки  трябва да се избират в зависимост от структурата и качеството си.Специалистите съветват за коридорите и антрето на едно жилище да се избере високоустойчива мазилка с пясъчен ефект.Тя трудно може да бъде наранена,освен това подлежи на миене и триене.За стълбища в къща са подходящи по–грубите мазилки с релеф.За спалня са ниско износоустойчиви мазилки,тъй като тези повърхности се цапат рядко и не се нуждаят от непрекъснато почистване.Има такива с ефект на плат,които създават уют в едно жилище.

Мазилките трябва да се нанасят от професионалисти.Ако решите сами да се заемете с тази задача,трябва да се знае,че преди нанасянето им,стените се обработват със специален грунд.Колкото по–гладка е стената,толкова е по–малка разходната норма на декоративните продукти.Почистването им става лесно с четка,мека гъба или текстилна кърпа.

За полагане на декоративните мазилки е необходима предварителна подготовка на повърхностите:

– Импрегниране – нанасяне на импрегниращ и заздравяващ повърхностен слой,след което се полага фин абразив за сцепление между стената или тавана и декоративното изпълнение

– Фино шпакловане –обработка с шпакловъчна паста,прави се с цел коригиране на основата и отстраняване на драскотини и неравности.

– Боядисване – последната фаза е полагането на интериорна боя или декоративна мазилка върху вече подготвената повърхност.

Декоративните мазилки,както и другите строителни бои и материали,са сертифицирани,съгласно международните и европейски стандарти за качество и екологичност.